VvE mY-side II
Veemkade 1000-1104
Amsterdam
  Home | Buurt | Gebouw | Bestuur | Leden  
Route

Bouw

Woningen
     Begane grond
     Appartement
     Penthouse

Foto’s


Bouw
mY-side I en mY-side II zijn gebouwd in 1994/1995. De gespiegelde gebouwen bevatten ieder 53 appartementen. Er zijn geen huurwoningen.

In deze periode begon de transformatie van het in verval geraakte oostelijk havengebied naar een nieuwe woonwijk. Hoe krijg je mensen zo gek om een woning te kopen in een op dat moment desolate omgeving. Uiteraard door veel te bieden. Dat komt tot uiting in de ruime afmetingen, de luxe afwerking en geavanceerde elektronica. De entree en de binnenstraten hebben echt allure. Bediening van de verlichting via afstandsbediening en een elektronische butler met talloze functies als alarm, video intercom, koppeling van alarm en thermostaat (gaat automatisch ‘laag’ als je het alarm aanzet), eigen interne teletekst, etcetera. Deze elektronische butler heeft gewerkt, maar niet al te best. Een paar jaar geleden is deze installatie vervangen door een videofoon, een alarm en niet te vergeten een deurbel die het wel doet.
Los van al deze en andersoortige problemen die nu eenmaal onlosmakelijk aan nieuwbouw verbonden zijn, is het comfortabel wonen. Goed geïsoleerd zowel qua warmte als qua geluid. De zuidzijde is voorzien van een dubbele pui die het geluid van het verkeer en de treinen effectief dempt. Het terras in gelegen op de zonzijde van het pand.


De noordzijde biedt uitzicht over het water op het Java-eiland.